Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg tar en røyk når jeg bruker p-piller ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg går på p-piller, å jeg lurte på hva skjer hvis jeg bare tar 1 røyk, gjør det veldig stor forskjell? heh har veldig lyst til å få tatt 1 røyk før kompisen lin får pakken:)

Besvart 30.10.2019 19:30
 

Svar
Hei

En sigarett har ikke noen betydning i forbindelse med at du bruker p-piller. Men om du fortsatt røyker når du er 35 år og samtidig bruker p-piller, øker blodproppfaren.

Jeg vil uansett anbefale deg å ikke røyke i det hele tatt, for helsen generelt. 
Det er også utrolig "lett" å bli avhengig av nikotin. Når en har blitt det, kan det være vanskelig å slutte. Derfor er det bedre og best å ikke begynne. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk