Hopp til hovedinnholdet

Har røyket heroin i syv dager, blir det vanskelig å slutte?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en veldig deprimert gutt på 20 år som har hatt rusproblemer før (mest alkohol og hasj, noe piller, benzo). Jeg røyket heroin for første gang for akkurat 7 dager siden og har røyket det hver dag siden. Jeg vil slutte i morgen (er tom og ser ikke bra ut. Mao jeg vil ikke holde på med dette) vil jeg merke mye bivirkninger? Blir det vanskelig? Har du noen tips? Merker det verker litt i kroppen og at jeg er ofte sinna

Besvart 01.11.2019 13:57
 

Svar
Hei

Akkurat hvor vanskelig det er å slutte med heroin er veldig individuelt. Men det er vanlig å få noen abstinensreaksjoner. Nå har ikke du brukt heroin lenge så forhåpentligvis vil dine reaksjoner bli relativt milde og kortvarige.

De vanligste abstinenssymptomene kan likne på influensa med følelse av ubehag, muskelverk og frysninger. Noen opplever også uro, irritasjon, rastløshet og angstfølelse.

Det beste tipset vi kan gi deg er å forsøke å være tålmodig. Få i deg mat (hvis du orker) og drikke. Slapp av så godt du kan og vær snill med deg selv i denne perioden på lik linje som du ville vært hvis du hadde influensa. Du kan ta paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Ibux) for å dempe symptomer, men ikke ta mer enn det som anbefales i pakningsvedlegget.

Vi synes det er smart av deg å gjøre dette nå fordi vi vet at jo lenger og mer du bruker heroin, jo verre vil det bli å slutte.

Lykke til!

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Opioider – heroin, morfin og metadon

Valmueblomster (colourbox,.com)

Opioider som morfin og kodein er hyppig brukt i medisinsk behandling av smerter. Men stoffene kan også misbrukes og føre til rusmiddelavhengighet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping