Hopp til hovedinnholdet

Skal ta HPV-vaksine og må levere urinprøve. Kan THC synes på prøven?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en gutt på 16år som har prøvd hasj for noen dager siden, og nå har jeg fått tilbud om å ta en HPV-vaksine og jeg har lyst til å ta den! For jeg får den gratis og vet det er viktig! Meeeeeen, jeg er redd for at THC skal synes i en urinprøve som jeg også må levere sammen med denne. Er dette noe jeg trenger å være bekymret for? Setter pris på svar så fort som mulig!

Besvart 01.11.2019 12:11
 

Svar
Hei

Flott at du vil ta HPV-vaksine. Det er ikke vanlig rutine at man må ta urinprøve når man skal ta vaksine mot HPV (eller noen annen vaksine). Er det da for å sjekke om du kan ha fått klamydia eller andre infeksjoner? Det må du spørre om. Det er heller ikke lov å teste noen for rusmidler dersom man ikke har spesifikk avtale om dette og/eller har signert for en Ruskontrakt. Helsepersonell er underlagt streng taushetsplikt og informasjonsplikt. De kan ikke tvinge deg til noe, eller gjøre noe du ikke er informert om.

Du trenger derfor ikke være redd for at dette skal skje.

Det jeg likevel synes du bør tenke på, er om du skal snakke med noen om å røyke hasj og de skadevirkningene det kan ha for deg og din helse. Det kan du snakke med de på Helsestasjon for ungdom om, hvis du vil. De har taushetsplikt og skal gi deg gode råd for eksempel i forhold til press, rus og dine valg fremover.

Lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

HPV virus

Vaksine i armen (icolourbox.com)

HPV-virus smitter ved sex. Du kan få vaksine og beskytte deg mot de HPV-virusene som kan føre til kreftutvikling. Gutter og jenter får vaksine i 7. klasse. Er du eldre, kan du få vaksine hos fastlege eller på helsestasjon for ungdom.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping