Hopp til hovedinnholdet

Hva er poenget med å snuse?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei dette er ikke et viktig spørsmål men hva er det "bra" med snus, smaker det godt? Forstår ikke hva poenget med å snuse er hvis ikke. Har ikke tenkt å snuse før jeg er 18 og tror ikke jeg kommer til å snuse da heller.

Besvart 05.11.2019 11:56
 

Svar
Hei gutt 13 år,

Akkurat hvorfor folk snuser varierer fra person til person. Noen gjør det fordi de liker smaken og effekten, noen gjør det for å døyve ubehagelige følelser, noen er avhengige, noen har mange venner som snuser og bare blir med, noen synes det er spennende å snuse når de egentlig ikke har lov...Ja, det finnes mange grunner.

Snus gir en stimuli i hjernen som får den som snuser til å føle seg bra, oppkvikket og avslappet på en gang. Særlig de som er avhengige (de fleste som snuser fast) føler seg rolige og avslappet av å ta en snus. Når man er avhengig blir man nemlig stresset og ukonsentrert hvis man ikke får snus, det eneste som hjelper er å snuse. Etter noen timer blir man stresset igjen og må ha mer snus for å roe ned....Det blir en ond sirkel. 

Det er lurt å ikke prøve snus. Da slipper du å bli avhengig av noe som er usunt, unødvendig og dyrt. Her kan du se en liten reklamefilm om avhengighet hvor en gutt er avhengig av ruccola-salat på samme måte som mange er avhengige av snus. 

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myter om røyk og snus

Sigarett og myter (colourbox.com)

"Festrøyking er bare kos", "alle kan slutte hvis de vil", "lovene om snus er for strenge!","Mange røykere lever til de blir 100" Hva er myter og hva er fakta?

Les mer

Aldersgrense 18 år på snus, røyk og vape

Vanlige spørsmål om aldersgrensen på tobakk

Får 14-åringer straff for å snuse? Kan de kjøpe lakrispiper? Les om aldersgrenser på produkter med tobakk her.

Les mer

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk