Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å spy etter andre snus?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Er det normalt og spy etter andre snus Snuste en snus to dagen på rad og spydde og følte med uvel begge gangene. Begge snusene var fem i styrke.

Besvart 05.11.2019 12:06
 

Svar
Hei gutt 16 år, 


Ja, det er helt normalt å bli kvalm av å snuse de første gangene. Det er ikke bare første snus som man kan reagere kraftig på og spy av. Hvis du fortsetter å snuse mange ganger, på tross av at det føles ubehagelig, kommer du til å bli vant til det. Det er da stor risiko for å bli avhengig. Jeg kan ikke gi deg et konkret antall snus du må ta før du slutter å bli kvalm. Du bestemmer hva du ønsker å gjøre, men jeg vil generelt anbefale å ikke snuse. Det er slitsomt og dyrt å være avhengig. Hva tenker du er de gode tingene med å snuse? Det kan være greit å veie fordelene opp mot ulempene før du fortsetter. 

De første gangene man prøver snus er det vanlig å reagere så kraftig at mange kaller det et «nikotinsjokk». Den fysiske reaksjonen er ikke et medisinsk sjokk, men symptomer på forgiftning fra nikotin. Det kan være kvalme, blekhet, svimmelhet, svakhetsfølelse, hodepine, svetting, hjertebank og oppkast. Dette er kroppens måte å si ifra om at den ikke har godt av å snuse.

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Lover om snus, røyk og e-sigaretter (Tobakkskadeloven)

Bokstabel med Norges lover (foto: ung.no)

Noen synes vi har for strenge regler om tobakk og produkter som ligner på tobakk. Andre mener at vi burde forby alt sammen. Her får du svar på hvilke regler som gjelder, og hvorfor.

Les mer

Myter om røyk og snus

Sigarett og myter (colourbox.com)

"Festrøyking er bare kos", "alle kan slutte hvis de vil", "lovene om snus er for strenge!","Mange røykere lever til de blir 100" Hva er myter og hva er fakta?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk