Hopp til hovedinnholdet

Skal fjerne mandlene, og får spørsmål om snus, mor er der. kan de si det?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal fjerne mandlene i desember og snuser. For å kunne operere måtte man fylle inn et skjema der et av spørsmålene var om man røyker eller snuser. Foreldrene mine vet ikke at jeg snuser, men mamma vil være der under operasjonen. Kan de/ kommer de da til å fortelle henne dette?

Besvart 04.11.2019 11:45
 

Svar
Hei jente 19,

Fra du er 16 er det du som eier opplysningene om din kropp og helse, og det er ikke lov å fortelle videre noe du har fortalt til helsepersonell. I så fall vil det være brudd på taushetsplikten. Det er ingen grunn til at de skal fortelle moren din at du snuser, så jeg tror nok det er lite sannsynlig at de kommer til å si noe om det.

Samtidig, kan nok det være at de tror at din mor vet at du snuser, og at det dermed kan glippe ut. Hvis du får muligheten ville jeg informert noen der om at du ikke ønsker at din mor skal få vite at du snuser, så kan du være helt sikker. Du kan eventuelt ringe i forveien og fortelle dette.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk