Hopp til hovedinnholdet

Hasj - Har jeg psykisk lidelse? Kan det være depresjon?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har røyka hasj i helgen, rundt 1g. Har gjort de siste helgen, siste tre helt nøye. Å når jeg er høy, så opplever jeg det at når jeg står i ro, så føler jeg at jeg beveger meg. Altså blir vinglete og ustødig. Hodet er tungt. Dette skjer hver gang jeg røyker, som er enn del av opplevelsen, dette går vanligvis bort etter maks 6 timer. Men nå har det gått mange timer, oppe mot et døgn, og jeg merker det fortsatt. Har jeg psykisk lidelse? Kan det være depresjon?

Besvart 07.11.2019 16:05
 

Svar
Hei

De reaksjonene du beskriver er ikke uvanlige ved bruk av cannabis. Det er sjelden at tre helger med hasjbruk fører til psykisk lidelse eller depresjon. Det skjer ev. hvis du allerede har en latent psykisk lidelse eller depresjon. 

Det kan være lurt å se an formen i noen dager etter at du har brukt cannabis. Det tar ofte litt mer enn 6 timer før alle ettervirkningene er borte. 

Dersom du stadig opplever mer og mer negative effekter etter hasjbruk, kan det være lurt å ta en pause og se om alt blir bedre. Hvis du tar en pause fra bruken og du fortsatt føler deg deppa eller rar, kan du snakke med helsepersonell om hvordan du har det. 

Hvis du vil snakke med noen om hasjbruk eller om hvordan du har det, kan du ringe eller chatte med RUStelefonen (se link under). 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping