Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få dårligere karakter hvis veileder ser jeg snuser i praksis?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal være i praksis i en stund nå, som barne og ungdomsarbeider. Jeg er ganske avhengig av snus, og har snust i 2 år så er ganske ille å gå en hel arbeidsdag uten snus. Lurer på om jeg kan få dårligere karakter hvis min kontaktperson i praksisperioden ser at jeg snuser. Da mener jeg selvfølgelig å snuse i pausene, og ikke når jeg er med barna. Jeg er under 18, og ingen av lærerne vet at jeg snuser og vil ikke spørre kontaktpersonen min eller læreren min om det.

Besvart 07.11.2019 15:32
 

Svar
Hei!
Skal man følge skoles reglement er det totalforbud.
Det er vanskelig å si noe helt konkret om dette da barnehager og skoler kan ha forskjellig tilnærming til dette. Som elev må du i alle fall ikke overprøve praksisplassens interne regler.
Hvis du blir tatt for snusing, kan det gå utover karakteren du får i atferd. Du er i praksis i skolens regi.Hvis du fortatt snuser etter det, kan det også gå utover karakteren du får i praksis. Det beste ville vært om du var snusfri mens du var i praksis så slapp du denne bekymringen rundt det.


Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Vil du slutte å snuse?

Bilde av snusboks og hender (www.helsedirektoratet.no).

Det er vanskelig å slutte med snus, men det er mulig. Kanskje du bare skal hoppe i det? Her får du forslag til slutteoppskrift.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Kan tannlegen se at jeg snuser?

Porsjonssnus (foto: colourbox.com)

Tannlege og tannpleier er ofte de første som oppdager at du snuser.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk