Hopp til hovedinnholdet

Trenger tips til å fortelle foreldrene mine at jeg snuser.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er drit redd for å fortelle foreldrene mine at jeg snuser.. jeg har prøvd å hinte litt men mamma blir sint og jeg dropper å si det.. vet ikke hvordan jeg skal si det og trenger litt tips om hvordan jeg kan si det

Besvart 11.11.2019 09:47
 

Svar
Hei

Så fint at du ønsker å fortelle at du snuser til foreldrene dine. Det kan være slitsomt å holde ting skult for foreldre. Hvordan den beste måten å fortelle de det på, er vanskelig å vite på forhånd. Der kjenner du dem  bedre enn jeg! Jeg tror det viktigste er å fortelle det på et tidspunkt der du vet de har tid, at du har deres fulle oppmerksomhet.

Hva med  å si på en rolig måte at du ønsker å fortelle de noe, noe som de kanskje ikke kommer til å like. Fortell dem at det er viktig for deg at de vet dette om deg, at du ikke ønsker å holde noe skjult for de eller lyve.

Hvordan foreldrene dine vil reagere  er umulig å forutsi. Jeg tror uansett de vil sette pris på at du forteller det, De fleste foreldre liker at barna forteller dem hva som foregår i livene deres – selv om de ikke nødvendigvis liker det barna forteller. Kanskje de blir lei seg eller litt sint, eller de forteller at det har de vist en stund, men ventet på at du skal fortelle. 

Snus er noe mange blir avhengige av, og det kan være skadelig for helsen. Det kan være at foreldrene din vet dette, og at de derfor ikke vil like det når de får vite at du snuser. Men kanskje foreldrene dine ikke blir sinte, men heller tar det mer med ro og vil prate med deg om det. Du får nesten bare prøve, og se hvordan de tar det.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Det her klarer du. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk