Hopp til hovedinnholdet

er "white-snus" mindre skadelig?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg lurer på om "white snusene" er mindre skadelig for tannkjøttet, med tanke på at posene kan virke tykkere. Jeg bruker Skruf Orginal White, og synes den virker god! Den renner ikke så fort, og den påvirker ikke så mye tannkjøttet mitt og humøret mitt:) FInt om dere svarer! Gutt fra Lillestrøm! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du opplever at "white snusene" er god, den renner ikke så mye og tannkjøttet føles bedre. Dessverre har ikke vi kunnskap som gir oss mulighet til å vurdere ulike snustyper opp mot hverandre med tanke på helseskader. 

 

Det vi derimot har er kunnskap om er at snus er helseskadelig. Dersom du snuser, uansett hva slags snus du velger å bruke, er det flere skadevirkninger du risikerer å få. Snus påvirker hele kroppen, ikke bare tannkjøttet.

 

Hvis du vil ha informasjon om hvilke helseskader du utsetter deg for når du snuser, kan du ta en titt på tobakk.no. Jeg legger også ved en artikkel fra ung.no som kanskje kan være interesant.

 

Du er velkommen til å ringe oss på Røyketelefonen på 80040085 for veiledning dersom du har flere spørsmål om snus. Det er gratis å ringe fra fasttelefon og hvis du ringer fra mobil så kan vi ringe deg tilbake.  


Hilsen Røyketelefonen 800 400 85
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk