Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye går snus utover kondisjonen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei . jeg lurer bare på om hvor mye går snus utover kondisjonen?? Spiller tennis og har blitt ganske god og så begynnte jeg og snuse og vil jo helst ikke at noen skal merke at jeg snuser . Jeg snuser ikke så veldig mye da ..... snuser kankje 1 boks på 5-9 dager.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har bestemt deg for å skaffe litt informasjon om snus og trening! Det er vanskelig å si sikkert hvor mye kondisjonen påvirkes av din snusing, men vi vet at bruk av snus kan ha negativ effekt på den fysiske prestasjonsevnen.

 

Når du snuser, stiger både puls og blodtrykk. Nikotinet har en sammentrekkende virkning på blodårene slik at hjertet må jobbe hardere. Dette skjer med en gang du legger snusen i munnen og varer så lenge du har snusen der. Undersøkelser viser at arbeidspulsen hos en som snuser ligger ca 15-20 slag i minuttet høyere enn normalt. Dette gjør at det kan føles tyngre å yte maksimalt under trening og i konkurranser, og på den måten kan man merke det på kondisjonen. I tillegg viser en undersøkelse gjort av norske soldater at bruk av snus øker risikoen for skader ved fysisk trening. På grunn av nedsatt blodtilførsel vil skadene også kunne leges saktere. 

 

Hvis du er ute etter å få maksimalt utbytte av treningen, vil jeg anbefale deg å ikke snuse. Om du likevel velger å bruke snus, vil det i hvert fall være lurt å bruke minst mulig, og i hvert fall unngå å snuse rett før og under trening.


Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk