Hopp til hovedinnholdet

 Finnes det hjelp mot hoste,slim og tung pust uten å slutte å røyke?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 15 som røyker 4-5 røyk per dag.. Jeg føler jeg er avhengig, men problemet er at jeg har en annen følelse om at jeg har astma.. I disse dagene så har jeg hostet veldig mye, har masse slim i halsen, og det er tungt å puste.. Det skjedde sist gang jeg hadde røyki mye også.. Er det noe hjelp jeg kan få? Uten å droppe ut røyken?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

  

Hoste, kløe i halsen, mer slimproduksjon og tung pust er vanlige reaksjoner på røyking som de fleste får etter en tid. Hvor fort disse symptomene kommer varierer fra person til person fordi det varierer hvor sårbar man er for skadene røyken gir. For noen kommer disse plagene sterkt og etter bare kort tid med røyking. Det kan skyldes at man tåler røyk ekstra dårlig, eller at man fra før har en luftveisinfeksjon eller astma som forverres av røykingen.

 

Du vil gjerne ha råd om andre ting du kan gjøre enn å slutte å røyke. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din. Han eller hun vil kunne undersøke deg med tanke på symptomer på astma og svare på spørsmål om hva som kan være lurt å gjøre for akkurat deg.

 

Om du har lyst til å prate med noen om røyking eller vil ha hjelp til røykeslutt kan du ringe anonymt til Røyketelefonen 800 400 85. Det er gratis fra fasttelefon, og vi kan ringe deg tilbake om du bruker mobiltelefon.

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk