Hopp til hovedinnholdet

Kan røyk gå ut på dato?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei ei har to spørsmål angående tobakk nr.1: kan røyk gå ut på dato? nr.2: vis ja sjer det noko da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du lurer på om tobakk kan gå ut på dato og hva som evt. kan skje dersom du likevel den. Gammel røyk blir tørr, men om skadevirkningene av tobakken endres kan jeg ikke uttale om.

 

Det vi imidlertid vet er at tobakk uansett er svært skadelig for kroppen.  I tobakksrøyk finnes det over 4000 kjemiske stoffer. Mer enn 50 av disse stoffene er kreftfremkallende. De ulike stoffene i tobakksrøyken skader kroppens celler og organer og kan føre til en rekke alvorlige helseskader og sykdommer. 

 

I tillegg så vet vi at ungdom er mer utsatt for å bli skadet av tobakkens skadelige stoffer fordi kroppen ennå er under utvikling og derfor er mer sårbar.  

Det gode er at når man slutter med tobakk begynner kroppen umiddelbart å reparere skadene den har fått. Hvor raskt forbedringene kommer avhenger av hvor mye og hvor lenge du har brukt det. Jo tidligere man slutter, jo større er helsegevinstene.

 

Hvis du er interessert i å vite mer om hva tobakk gjør i kroppen kan du gå inn på www. helsenorge.no  eller www.tobakk.no.

 

 
Hilsen Røyketelefonen 800 400 85
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk