Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 17 år gammel jente som går på seroquel og amfetamin.

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg er en 17 år gammel jente som går på seroquel det er antipsykotisk medisin jeg tar i tillegg amfetamin hvis jeg ikke har sovet på tre-fire dager blir symptomene\bivirkningene verre da? og hva er symptomene\bivirkningene? hva er bivirkningene av over hundre gram ritalin når jeg tar seroquel? får jeg verre symptomer over tid men som forsviner eller får jeg kroniske symptomer hvis jeg ikke tar seroquel men i stedet tar ritalin hva er symptomene da? er de langvarige men de forsviner eller er det kroniske? eller er de langvarige men forsviner? eller må det være større søvnmangel før jeg merker noe? eller hvis jeg tar amfetamin men ikke seroquel hva er symptomene da? er de langvarige men de forsviner eller er det kroniske? eller er det langvarige men de forsviner? eller må det være større søvnmangel før jeg merker noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette var mange spørsmål og vi sliter litt med å forstå hva du mener på noen av dem, men vi skal forsøke å svare deg så godt vi kan.

 

Vi er usikre på om du går fast på Seroquel, eller om det er noe du tar når du har brukt amfetamin for å unngå psykoser. Vi er også usikre på om du spør om bivirkningen av Seroquel eller bivirkningene av amfetamin, når du ikke har sovet på noen døgn. Svaret vårt blir derfor av generell karakter.

 

Søvnmangel over flere døgn kan påvirke oss både fysisk og psykisk; hodepine, kvalme, utmattelse, slapphet, svimmelhet, vrangforestillinger og nedsatt immunforsvar er eksempler på dette. I forbindelse med amfetaminbruk kan utmattelsen bli enda større grunnet mangel på mat og drikke, og risikoen for vrangforestillinger/psykoser øker fordi amfetaminen påvirker hjenen. Seroquel er, som du skriver, et antipsykotisk middel med noe sedativ effekt. Dersom du tar Seroquel etter å ha vært våken i flere døgn er det derfor mulig at du blir veldig trett og sover unaturlig lenge.

 

Ritalin i store doser kan gi kraftig ubehag i form av oppkast, oppspilthet,  overfølsomhet, krampeanfall som kan være etterfulgt av koma), eufori, forvirring, hallusinasjoner, delirium, svetting, flushing, hodepine, hjertearytmier og tørre slimhinner. Fordi anbefalt døgndose av Ritalin er 20-40 mg pr døgn vil 100 gram gi en kraftig forgiftning som sannsynligvis vil være dødelig. Dette er uavhengig av om du tar Seroquel eller ikke.

 

Hvordan amfetamin virker kan du lese mer om her.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler