Hopp til hovedinnholdet

Kan tannkjøttet normalisere seg ved snusslutt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

HEi!! Jeg vet ikke om dette er den riktige siden å komme med et spørsmål om tenner, men jeg føler skikkelig KRISE nå å vil ikke vente med dette spørsmålet til jeg skal til tannlegen. Jeg har brukt porsjon snus i snart 3 år, og jeg har i det siste lagt merke til at tennene mine ser lengre ut! Det ser ut som tannkjøtte har gått oppover, så søkte jeg på snus på google og det sto at tannkjtte kan trekke seg tilbake og IKKE VIL KOMME TILBAKE! Så nå lurer jeg på om tannkjøtte mitt alltid vil være slik bare etter 3 års bruk ? Hvis jeg slutter med snus nå vil tennene mine aldri bli som før igjen? Jeg er vedig opptatt av å ha pene tenner og folk har alltid sakt at tennene mine er perfekte, men nå har jeg bare lyst til å sette meg ned å grine på grunn av dette.. HJELP MEG! <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du er veldig bekymret for tannkjøttet ditt etter snusbruk, og har lagt merke til at tankkjøttet at trukket seg noe tilbake, og lurer på om dette er en permanent forandring. En del av endringene i munnen som har oppstått på grunn av snusbruk, vil kunne gå tilbake til normalen når man slutter, og uansett vil videre negativ utvikling stoppe opp. Dette variere noe fra individ til individ, og det er vanskelig å si noe konkret om akkurat deg og din tannhelse, så dette blir mer på en generell basis.

 

Det er forståelig at du har blitt fortvilet og redd når du har oppdaget disse endringene. For mange kan det være slik at følelser som dette blir ekstra sterke når man er usikker og ikke har noen klare svar. Å diskutere dette med tannlegen din som har spesial kompetanse på tannhelse, vil nok være den beste måten å få konkrete svar på. Du nevnte at du ikke vil vente med å stille dette spørsmålet til du skal til tannlegen. Dersom dette er noe du bekymrer deg mye for, kan et råd være å kontakte tannlegen og høre om du kan få en tidligere time.

 

Hvis du ønsker råd eller hjelp til snusslutt, er det bare å ta kontakt med røyketelefonen.


Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk