Hopp til hovedinnholdet

Sammenheng mellom røyking og vondt i halsen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har røyket siden jeg var 14, når er jeg 15. gjør det ikke så ofte, 2-4 ganger om dagen. Men nå har jeg veldig vondt i halsen og litt deover halsen, Er det kansje fordi jeg har fått en syktdomm, eller er det fordi jeg er forkjølet. bynner å få panikk, trenger svar fort :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du forteller at du har røyket i ca. 1 år, og at du nå har en del vondt i halsen. Du lurer på om dette skyldes røykingen din. Jeg kan ikke si noe sikkert om årsaken til at du har vondt i halsen, men røyking kan forårsake irritasjoner i halsen og luftveiene. Derfor er de som røyker i større grad utsatt for luftveisinfeksjoner og forkjølelse enn andre. De smertene du har i halsen kan skyldes en forkjølelse, men samtidig kan slike infeksjoner bli verre og mer langvarige når man røyker. Noen av oss er også ekstra sårbare for tobakksrøyken og vil reagere kraftigere på røyk enn andre.

 

Hvis du er bekymret vil jeg anbefale deg å oppsøke lege eller helsesøster, og du kan også ringe Røyketelefonen på 800 400 85 hvis du vil snakke om røyking eller røykeslutt. Hvis du ringer fra mobil kan vi ringe deg tilbake slik at du ikke betaler for samtalen og du kan være anonym.


 


Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk