Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde noen til politiet for bruk av hasj anonymt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, for snart 2 år siden ble jeg voldtatt av exen min, og nå så driver han å pusher på at jeg burde begynne med hars, er det noen måte jeg kunne anmeldt han for besettelse annonymt? For det er en "emo" gjeng i drammen som nesten alle driver med cannabis/hars og de er fra 14-20+ år gammle, er beskymra for noen av dem, men de ødelegger liv, jeg tok nesten livet mitt fordi de sa at jeg burde det osv. Noen måte å melde det også til politi annonymt? for de 18+ der driver å kjøper hars, cigaretter og alkohol til de mindreårige... Hilsen en som var medlem av gjengen før de begynte med hars og vet hvor mye de presser de mindreårige.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du kan tipse politiet om at eksen din, og denne gjengen bruker hasj, og at de kjøper alkohol og sigaretter til mindreårige. Dette kan du gjøre anonymt. Jeg legger ved en link til politets nettsider så kan du lese litt mer om dette her.

 

Hvis du anmelder eksen din, eller denne gjengen, kan dette ikke gjøres anonymt.

 

Jeg ser du skriver at eksen din voldtok deg for to år siden. Er dette noe du har anmeldt, eller har du fått snakket med noen om dette? Hvis du ikke har fått snakket med noen om dette og du føler du har behov for å snakke med noen er et tips at du kan kontakte Dixi Ressurssenter. Dette tilbudet er gratis, de som jobber der har taushetsplikt og de kan bistå både med samtaler og informasjon om rettigheter.

 

Til slutt vil jeg bare si at jeg syns det er veldig bra at du har kommet deg ut av denne gjengen.

 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler