Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å få hodepine av å snuse?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har snuset i snart 1 år og er litt små-avhengig. Jeg har ca. snusa i snitt 2 priser daglig, men i det siste har begynt å få vondt i hodet når jeg har prisen under leppen. Det er ikke sånn supervondt, men det er ganske ubehagelig. Jeg vet at jeg spiser go drikker nok vann, så det er ikke på grunn av det. Lurte på om dette på noen måte er farlig, eller om dette er normalt. Jeg har også ikke tatt joggeturer på en uke (noe jeg gjør ganske ofte) siden jeg akkurat nå bor hos en venn. Har det noen sammenheng med det? for the record begynte det da jeg begynte på en ny dåseskruf xtra sterk porsjon. -på forhånd takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på om det er vanlig å få hodepine når man snuser.

 

Det er ikke uvanlig å få hodepine dersom man får i seg mer nikotin enn kroppen er tilvendt. Hvis snustypen du bruker nå inneholder mer nikotin enn den du har brukt tidligere, kan dette være en årsak til at du får hodepine når du snuser. Dette er ikke farlig eller helseskadelig i seg selv, men er tegn på at kroppen din ikke liker det du gjør.

Hvordan er det for deg at snusen gir deg ubehag på denne måten?

 

Det kan være mange grunner til at man får hodepine, og som du selv nevner kan for lite mat og drikke være en av dem. Jeg er usikker på om fravær av joggeturer gir hodepine, men dersom smertene vedvarer eller du blir bekymret er det lurt å ta kontakt med fastlegen.

 

Vil du vite mer om snus kan du gå inn på helsenorge.no/Helseogsunnhet/Sider/Snus/Hva-er-snus.aspx" href="http://helsenorge.no/Helseogsunnhet/Sider/Snus/Hva-er-snus.aspx">helsenorge.no eller ringe Røyketelefonen 800 400 85.

 


Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk