Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å røyke papir?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det er farlig å tenne på papir å røyke det, men ikke dra den ned i lungene. jeg og to kompiser prøvde, å vi dro det ikke ned i halsen, å vi merket derfor ingenting. Er dette farlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du lurer på om det er farlig å røyke papir om du ikke drar det ned i lungene.

Ja, det kan være helsefarlig å røyke vanlig papir. Dessverre vil det alltid komme noe røyk ned i lungene om du tar røyk inn i munnen. Hvis du har gjort det en gang har det nok ikke skjedd noen skade, men jeg vil anbefale deg å ikke gjøre det igjen.  

Det å trekke røyk, fra papir eller noe annet, ned i lungene vil irritere og kan skade nese, hals og lunger. Du begynte kanskje å hoste? Det er kroppens måte å fortelle om at du gjør noe den ikke liker. Når man setter fyr på ting blir det laget giftige gasser som det ikke er bra å puste inn.

Hvis du vil vite mer om effektene av det å røyke papir kan du ringe Giftinformasjonssentralen på 22 59 13 00. Har du lyst til å snakke med noen voksne om røyking kan vi hjelpe deg på Røyktelefonen 800 400 85. Det er gratis å ringe og du trenger ikke å fortelle hvem du er.


Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk