Hopp til hovedinnholdet

Hei ! Vi har kjøpt en russebil som var avregistrert, hvordan gjør vi dette når vi vil vente med å registrere den til våren, men ønsker å betale omregistreringsavgiften ?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og min russegruppe har kjøpt oss en russebil og har derfor noen spørsmål rundt omregistrering. Selger har levert inn salgsmelding, men vi har ikke omregistrert bilen eller betalt omregistreringsavgiften. Grunnen til dette er at det står på vegvesenet at bilen ikke må være avregistrert (noe den er) og at ansvarsforsikring må være i orden før vi kan betale omregistreringsavgiften. Derfor lurer jeg på, siden vi ikke tenker å forsikre bilen eller registrere den før februar/mars, om vi kan vente med å omregistrere bilen eller om dette er noe som må gjøres nå snart? Også lurer jeg på om det evt. går fint å betale omregistreringsavgiften, selv om ikke omregistreringen vil bli fullført før vi registrer bilen og fikser ansvarforsikring?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ta kontakt med Statens vegvesen på telefon 22073000 og hør med den på kjøretøy hva dere bør gjøre for å få omregistreringen i orden.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer

Slik sikrer du at russebussen er lovlig

Russebuss

For å få russebussen godkjent, må dere på bussen sørge for at den oppfyller alle nødvendige krav. Sjekk hvilke regler som gjelder!

Les mer

Vil ikke være med på russebuss likevel

Russebusser og -biler.

Har du rett til å melde deg ut av russebussen, selv om du har signert kontrakt? Vær obs på reglementet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid