Hopp til hovedinnholdet

Skjuler at jeg er same

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg har helt siden jeg var liten skjult det faktumet at jeg er en same. Jeg er oppvokst i Oslo, men selv etter 20 år vet ingen av mine venner om min samiske arv. Jeg prøver å "komme ut av skapet" med det om jeg skal si det på den måten, men jeg vet ikke helt om reaksjonene. Min redsel for å fortelle folk om dette er fordi at når jeg var liten ble jeg mobbet for dette. Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror at det som blir viktig for deg, blir å jobbe med ditt eget forhold til det å være same. Du har jo noe å være stolt av!  Den stoltheten har kanskje blitt litt borte når du ble mobbet for det. Få stoltheten frem igjen. Dette er en del av deg og det er flott. Si det til deg selv!

Så kan du jo starte med å fortelle det til en venn du er trygg på og så ta ett og ett skritt om gangen med å fortelle det til dem du har lyst at skal få vite om ditt flotte opphav. Se råd i artikkel under om å tenke litt annerledes om dette. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Karl Magnus - Om å komme ut av skapet

Gutt foran regnbueflagget (coloubox.com)

"Hvis jeg kommer hjem med kjæresten min en gang, må du ikke bli forundret hvis det er en gutt", sa Karl Magnus til moren sin.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Samer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samer