Hopp til hovedinnholdet

Vil gjerne jobbe frivillig i utlandet, men det er så dyrt.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Vil bare på forhånd si tusen takk for en fantastisk side! Jeg jobber for tiden på Malta og stortrives, forøvrig har jeg en klump i halsen med tanke på at andre ikke har det så godt som meg. Jeg ønsker og jobbe som frivillig med barn og ungdom i Afrika, hvilket som helst land, bare jeg kan vær tilstede og hjelpe noen som virkelig trenger det! Jeg har sett på diverse frivillighetsorganisasjoner og ser de har blodpriser på opphold og det virker som disse organisasjonene er forbeholdt det øvrige sjiktet i vårt samfunn.. Kunne dere ha hjulpet meg med å finne noen alternativer? og vet dere om det finnes noen form for støtte fra staten til slikt arbeid? jeg mener det burde ikke være nødvendig og bli konkurs bare min vil være til støtte for sin nestemann? Med vennlig hilsen Gunnar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

så bra at du liker sidene våre! Det er fint å høre at du har et engasjement, og ønsker å jobbe for at andre skal få det bedre. Det er et problem for mange at det faktisk kan være dyrt å jobbe frivillig. Noe av forklaringen ligger selvsagt i reise- og oppholdsutgifter for de frivillige, kursing og oppfølging underveis. Enten man reiser med en organisasjon eller drar ut alene, må man regne med å ha utgifter.

Du finner en oversikt over mange aktører som tilbyr opplegg på Eurodesk.

Aktiv Ungdom er det eneste tilbudet jeg kjenner til som er tilnærmet kostnadsfritt. Med Europeisk volontørtjeneste (EVS) kan du reise ut i 2-12 måneder og jobbe frivillig i et europeisk land, eller i naboregionene (Øst-Europa og Kaukasus, Balkan, Middelhavslandene). Du betaler kun en liten andel av reisen selv, og så kan det være greit å ha spart opp litt lommepenger til oppholdet, selv om man får utbetalt en liten sum hver måned.

Du kan lese mer om dette på Aktiv Ungdoms nettsider. Det er også mulig for deg å kontakte Maltas kontor for Aktiv Ungdom (Youth in Action).

Vi kjenner dessverre ikke til noen offentlig støtte til slike tiltak.

Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter