Hopp til hovedinnholdet

Hei jeg tenker å arrangere ett lukket arrangement.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg tenker å arrangere ett lukket arrangement, som i lukket fest. regner med att det kommer ca 100 personer, lokale blir leid og har utdanna vakter. men når det da skal være en lukket fest, det betyr att kun inviterte kan komme inn på leid område, men betyr det att jeg må lage en liste over alle som kommer i tilfelle politiet kommer, eller er det nok å si att jeg har invitert dem? på festen så tenker jeg å invitere gutter og jenter fra alder 16-25 år. har også en som er 25 år som står ansvarlig for festen da utleier hadde krav om det. vi kommer ikke til å servere eller skjenke alkohol. så att de på 16 år drikker alkohol på arrangementet mitt er vell lovlig så lenge det er medbrakt? takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom festen ikke er lukket for tilfeldige gjester vil det være nødvendig med vakter. Det kan også være lurt å varsle politiet i forkant. Dette kan nok være lurt også når festen er lukket når det er ventet så mange gjester som du anslår. Du trenger nok ikke en liste på navn hvis du selv og de andre ansvarlige for festen har invitert alle gjestene, men 100 personer er mange å holde orden på.

Det er også viktig å lese grundig gjennom leieavtalen dere har med eierene av lokalet, eller et eventuelt reglement for lokalene, hvis det er slike begrensninger.

Ifølge alkoholloven § 1-5 er det forbudt å selge, skjenke eller utlevere alkohol til personer under 18 år. Det er ikke forbudt for personer under 18 år å drikke alkohol, og det er heller ikke forbudt for ungdom under 18 å være på fester hvor det drikkes alkohol. Så hvis det ikke er alkoholsalg på festen, er dette ikke ulovlig.

Selv om du ikke har et strafferettslig ansvar, kan man jo tenke seg at du i en viss grad har et moralsk ansvar for å passe på at festen foregår i relativt ordnede former. Dersom politiet gjennom klager eller på annen måte blir gjort kjent med at det foregår en fyllefest med mindreårige tilstede, vil de nok gripe inn. En annen ting er at du antagelig står som ansvarlig ovenfor utleier for eventuelle skader eller lignende som blir gjort på lokalet eller interiør i dette

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett