Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg betale i toll på klær?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har tenkt å handle fra en utenlandsk nettside og har forstått det sånn at produkter med pris over 200 kr skal fortolles ved å legge til 25% av den opprinnelige prisen. Hvis jeg handler flere ting fra en nettside er det da hvert enkelt produkt som skal fortolles eller den endelige prisen? Hvis jeg feks kjøper en genser til 250 kr og en t-skjorte til 150 kr, er det kun genseren som skal fortolles eller den sammenlagte prisen? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiNår du handler klær på nettet, må skal du betale både toll og MVA ved innførsel til Norge. Tollvesenet har nettsider hvor du kan lese om reglene som gjelder:

toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=244981&epslanguage=no

toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=244984&epslanguage=no

Det ser ut til at du må regne med å betale avgifter på totalsummen, men vi anbefaler at du ringer (eller får noen til å ringe for deg) og sjekker ut før du bestiller fra en utenlandsk selger. Det er ikke gratis å innføre varer til Norge...

Ellers minner vi om at du bør være forsiktig med hvilken nettside du handler av. Det er ikke alle på nettet som er seriøse. Hjelp til det finner du her:

www.forbrukerradet.no/dine-rettigheter/netthandel

Lykke til med shopping på internett :)

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker