Hopp til hovedinnholdet

Privat fest og skjenkebevilling

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på en del angående fest og regler. Jeg vil gjerne holde en fest med både personer over og under 18 år. Jeg vil at det skal være lov med medbrakt drikke, men også at det skal være mulig å få kjøpt for de som er gamle nok. Hadde det vært mulig å leie et lokale som normalt har skjenkebevilling, for så å dele lokalet i to hvor et område har medbrakt drikke og aldersgrense 16 år, mens den andre delen har 18 års-aldersgrense og bar? (såklart med alderssjekk for å komme inn på det området) Og må man da ha gjesteliste? Hørt noe om at da blir det på en måte privat eller hva jeg skal si. Eller finnes det en annen løsning?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så lenge det er snakk om å leie et sted med skjenkebevilling, tror jeg ikke det vil være mulig at man samtidig åpner for at gjestene kan ta med egen drikke, selv om disse gjestene oppholder seg i et eget rom. Jeg vil anbefale deg å kontakte kommunen for mer informasjon om akkurat dette. 

Et alternativ er jo at du leier et lokale uten skjenkebevilling, og at alle tar med seg det de selv ønsker å drikke. I et slikt tilfelle vil ikke du være ansvarlig dersom personer under 18 år drikker alkohol. Dette kan du lese mer om i den vedlagte artikkelen. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol