Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil hjelpe til slik at jenter kan si det de mener, hvor kan jeg det?  

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei,eg er ei jente som HATER at jenter ikkje kan si det dei mener,eg vil bli mer innblandet i det. Men eg er redd for kva andre synst. Eg har blitt mobbet på grunn av utsende så eg har veldig dårlig selvtillit. Eg leser #theasbrullupsblogg og eg vil hjelpe jentene som må gifte seg med mannfolk som er kansje 20 år eldre enn dem. Og mamma synest at eg er for liten til å gjøre noko så eg får ikkje hjelp derfra. Men eg er også redd for dem som er imot at jente kan si det dei mener,så har dere noen forslag der eg kan hjelpe,mn anonym? Hilsen ein anonym jente :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så utrolig flott at du har lyst til å hjelpe andre jenter! Det er kjempefint at du har lyst å bekjempe tvangsekteskap og at du ønsker at jenter skal få si sin egen mening. Jeg er faktisk helt enig med deg at det er viktig! Slik jeg forstår hva du skriver ønsker du å være anonym. Kanskje du kan prøve å skrive hva du mener til Aftenposten Si-D? 

Men dersom du vil bli kjent med andre, både jenter og gutter, som er enig med deg - så finnes det noen organisasjoner som jobber med jenters rettigheter i både Norge og resten av verden. I disse organisasjonen kan du få muligheten til å jobbe med at jenter skal bli hørt og sett. Her er en liste med ulike organisasjoner som jeg tror kan være interessante for deg å sjekke ut:

De ulike ungdomspartiene jobber med jenter og kvinners rettigheter på forskjellige nivåer. Noen av partiene er mer opptatt av det enn andre. Du burde sjekke om det finnes noen lokale ungdomspartier og høre hvordan de jobber med jenters rettigheter og kanskje du finner neon som er enige med deg? Sjekk ut artikkelen jeg legger med for mer info.

Plan Norges ungdomsgruppe URO - Plan Norge jobber særlig i mot at unge jenter blir giftet bort.

Kvinnefronten - jobber for jenter og kvinners rettigheter rundtomkring i verden.

Amnesty - jobber med menneskerettigheter på ulike nivåer, men fokuserer også på jenter og kvinners rettigheter i ulike land.

Du burde også ta en titt på bloggen UnderArbeid.com , der finner du mange artikler som er skrevet av jenter som er enige med deg!

Til slutt vil jeg bare si at det er kjempeflott å høre at du ønsker å engasjere deg. Forsett med det, vi heier på deg!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hva er likestilling?

Vekt med "Hva er likestilling?"

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter for kvinner og menn. I dag har begrepet fått en utvidet betydning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet