Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om skole, fag og skolehverdag

Jente 13 år
 

Spørsmål

Heisann ! Først vil jeg bare si at denne siden er helt fantastisk! Den har vært til utrolig mye hjelp ! Her kommer noen spørsmål om skolen, fag, skolehverdag osv 1. Hvordan får jeg egentlig bedre karakterer?! Jeg sliter virkelig med dette og foreldrene mine forventer veldig mye av meg og jeg vil liksom ikke skuffe dem... 2. Vi begynte jo nettopp på ungdomsskolen og jeg føler at vennene mine og jeg sklir vekk fra hverandre hvis du skjønner hva jeg mener? Hvordan forhindrer jeg at dette skjer? 3. Jeg føler at noen i klassen min er litt rasistiske mot meg... Hvordan forhindrer jeg at dette går lengre? 4. Kan jeg se om folk lyver til meg? Er det noen spesielle tegn eller noe sånt? (vet at det er litt teit, men trenger virkelig svar) 5. Hvordan slutter man å forelske seg? Jeg føler at jeg er for ung og klarer liksom ikke å konsentrere meg skikkelig. 6. Hva kan skje hvis jeg ikke drikker nok vann? Håper dere tar dere tid til å svare på spørsmålene mine.. Takk på forhånd !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for hyggelig ros!


1. Jeg har lagt ved en artikkel som handler om akkurat hvordan man kan få bedre karakterer. Jeg vil anbefale deg å snakke med lærerne dine i de fagene du ønsker å forbedre - snakk med dem om hvordan du kan forbedre karakterene, hva det er som har gjort at du har fått dårlig karakter tidligere og lignende.

2. Snakk med vennene dine om dette. Kanskje er dere for lite sammen på fritiden, eller kanskje har dere vokst litt fra hverandre. Når man begynner på en ny skole er det naturlig at man ønsker å bli kjent med de andre man skal gå i klasse med og på samme trinn som. Det betyr ikke at man ikke ønsker å fortsette å beholde sine gamle venner, men kanskje må man bruke litt mer tid på å også være sammen med andre. Prøv selv å ta mer initiativ til at dere skal møtes, snakk med dem over meldinger for å høre hvordan det går og hold deg oppdatert! På den måten vet du hva som skjer i hverdagen deres og dere sklir ikke like lett fra hverandre.

3. Det er absolutt ikke bra om det er noen i klassen din som er rasistiske mot deg. Jeg vet ikke hvor alvorlig dette er, men jeg ville kanskje først prøvd å snakke med vedkommende om det. Si at det sårer deg og at du ikke liker det hvis de kommer med noen kommentarer, og si ifra hvis noen behandler deg dårlig. Det er ikke alltid folk er klar over hvordan de behandler andre og at dette faktisk påvirker den det gjelder. Om det går noe lengre eller hvis du føler at det allerede har gått langt så bør du si ifra til læreren din. 

4. Av og til kan man se det på kroppsspråket, stemmen og lignende når noen lyver, men det er langt fra noe som gjelder alle. Det finnes ikke ett tegn som alle gir når de lyver. Det er heller ikke noen spesielle kjennetegn på dette, men heller noe man oppdager fordi man kjenner noen godt eller vet hvordan ulike personer oppfører seg i ulike situasjoner. 

5. Det er dessverre ikke så lett som å bare slutte å forelske seg. Det er noe som skjer i kroppen som hodet har vanskelig for å styre. Det går an å la være å gjøre noe med forelskelsen, men det er lite man kan gjøre for å unngå at man blir forelsket! Jeg vil heller anbefale deg å bare nyte følelsen av å være forelsket - man er aldri for ung til det!

6. Jeg har lagt ved en artikkel om hvorfor vi bør drikke vann. Den mest vanlige konsekvensen av å drikke for lite vann er at man kan få vondt i hodet, og det at du er dehydrert kan også føre til svimmelhet og ubehag. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Ti gode grunner til å drikke vann

Glass med vann i. (www.colourbox.dk)

Vann er den beste tørstedrikk for både voksne og barn. Vann anbefales som drikke til måltider og mellom måltider. Les mer om vårt vannbehov og fordelene med å drikke vann.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse