Hopp til hovedinnholdet

Hva kan man gjøre i en slik by, uten noe ungdomsmiljø?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bor i en liten kjedelig by, der det er bekmørkt 24 t i døgnet, og der ingenting noen gang skjer. Det finnes ingen forskjellige miljøer her. Jeg vil gjerne gjøre noe for verden, noe spenndene og anti mainstream. Jeg kunne f. eks gjøre noe med miljøvern, krig og fred, barns rettigheter, noe som blir lagt merke til, noe som vil gjøre folk interessert. På 60-70 tallet skapte ungdommene revulosjon, mens alt vi gjør nå er å sitte på jenterommet og streame netflix. Kan jeg f.eks få vennene mine med på noe? Hva kan jeg gjøre, i en by som dette, uten noe ungdomsmiljø? Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er klart dere kan starte noe! Det finnes allerede organisasjoner i de fleste byer - undersøk hva som finnes der du bor. Om det ikke er noe kan du uansett ta kontakt med ulike organisasjoner - om det skal være Amnesty Norge, Natur og Ungdom, Redd barna eller hva som helst - og fortell om ditt engasjement. Si at du ønsker å gjøre noe og spør dem om hva slags muligheter som finnes. Spør om det er noe som går an å være med på, noe som går an å startes opp eller lignende. Du kan jo uansett bli med i en slik organisasjon selv om de ikke har kontorer eller tiltak akkurat i din by, og så er det helt sikkert arrangementer du og dine venner kan reise på i forbindelse med dette. 


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter