Hopp til hovedinnholdet

Er Røde Kors Ungdom noe for meg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om Røde Kors Ungdom kunne ha vært noe for meg som en ungdom som har lyst til å gjøre noe som det. Foreldrene mine har jobbet i Røde Kors og det er noe som jeg har lyst til og gjøre også når jeg blir eldre. Jeg fant ut om Røde Kors Ungdom og det hørtes litt interessant ut, tenker at noe sånt kunne ha vært noe. Hilsen Gutt 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så kjempefint at du tenker på å begynne som frivillig i Røde Kors Ungdom. Røde Kors er en veldig stor organisasjon som driver med veldig mye forskjellig. Det er mange frivillige i Røde Kors og noen er der over lengre tid, mens andre bare er innom en kortere tid. Det å være frivillig i Røde Kors er for mange kjempegøy, og et fint sted å få nye venner. Det kan også gi deg en god følelse når du vet at du har gjort noe godt for andre mennesker.

Du lurer på om det kunne vært noe for deg å være med i Røde Kors ungdom. Du har to foreldre som har jobbet i Røde Kors, og det virker som du har funnet ut litt hva Røde Kors ungdom driver med, siden du synes det hørtes interessant ut. Jeg synes du skal melde deg inn og finne mer ut hva de gjør. Snakk med foreldrene dine og les mer på nettet om du ikke har gjort det tidligere. Her står det mye om hva Røde Kors Ungdom driver med til vanlig. På hjemmesiden er det også et innmeldingsskjema. Etter at du har fylt ut dette, vil du bli kontaktet av noen i Røde Kors Ungdom der dere sammen finner mer ut hva du har lyst til. Hvis du er litt usikker på om du har lyst å være med eller ikke, synes jeg du skal fylle ut innmeldingsskjemaet og vente på at en kontakter deg. Når personen fra Røde Kors Ungdom tar kontakt med deg, er det ingen problem at du sier at du har lyst å prøve deg litt og se om dette er noe for deg. Det er ikke sånn at når du først har meldt deg inn, så må du være der i lang tid. Trives du ikke er det bare å melde deg ut igjen. Jeg håper likevel at du kommer til å få det gøy og få flere gode venner.

Lykke til!

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter