Hopp til hovedinnholdet

Hvordan omgjøre kjøp av spill på internett

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt som nettopp er fylt 16 år. Etter en krangel med pappa ønsket jeg å hevne meg og tok hans VISA-kort og betalte for kjøp i spill på internett. Dette gjaldt spillene Team Fortress 2 og Heartstone. Jeg hadde lenge værtt fristet av å kjøpe ting i spillet som ville gi meg fordeler overfor mine motspillere. Jeg hadde trekt kontoen for ca.17 300 kroner før jeg skjønte alvoret samtidig som pappa oppdaget det. Det jeg lurer på er om jeg har noen rettigheter siden jeg er umyndig og ikke fylt 18 år ennå. Jeg angrer fælt idag og mener at spillet fristet meg over evne. Finnes det noen mulighet for at mine kjøp kan bli slettet da jeg gjorde dette uten mine foreldres samtykke? Jeg har nå bedt min far om unskyldning og ønsker å gjøre opp for meg. Håper å høre fra dere. Hilsen H.M.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Etter norsk lov kan du selv fritt disponere dine egne penger selv om du er under 18 år, men her har du inngått en avtale med en annen persons penger uten samtykke. Personer under 18 år har ikke lov til å handle på kreditt etter norsk lov, så vi ser et håp om at avtalen rettslig sett kan være ugyldig.

Problemet er vel heller at selger av disse tjenestene er i utlandet, og dermed er det tvilsomt om norsk lov i det hele tatt gjelder. Med mindre nettsiden du handlet på bruker norsk språk, så kan vi gå ut i fra at norsk lov ikke gjelder. Det betyr at norske rettsinstanser får problemer med å kjøre en eventuell sak mot selger.

Hvis din fars VISA-kort er et kredittkort, så kan det være at saken løser seg ved at dere tar kontakt med VISA Norge og forklarer situasjonen. Vi kan ikke love noe, men det er i hvert fall verdt et forsøk.

Mer informasjon om kredittkjøp finner du her:

www.forbrukerradet.no/dine-rettigheter/netthandel/rettigheter-ved-kredittkj%C3%B8p

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine