Hopp til hovedinnholdet

Overtre alkoholkvoten - hva kommer i uttømmende politiattest - rullebladet - forenklet forelegg

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvilke konskeveknser det har dersom jeg tar med meg et par flasker mer enn kvoten gir meg lov til når jeg er ute og reiser, og blir stoppet av tollvesenet. Jeg har googlet dette litt, og dere skriver på nettsiden deres: "I den uttømmende finnes absolutt alle opplysninger om dine eventuelle lovbrudd, uansett hvor lenge der er siden disse er begått. NB! Det finnes to unntak. Unntaket er dersom du får saken din opp i konfliktrådet og inngår en avtale som du innfrir. Da vil også denne saken bli strøket på den uttømmende politiattesten etter 2 år (dersom du ikke begår nye ulovlige handlinger i denne tiden). Det andre er forenklet forelegg fra trafikksaker" Jeg lurer derfor på om det er en grunn til at dere spesifiserer at unntaket er kun forenklet forelegg fra trafikksaker, og om forenklet forelegg fra tollvesenet vises i denne attesten? (kilde: http://www.ung.no/kriminalitet/1132_Hva_kommer_p%C3%A5_rullebladet__(politiattesten).html) Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi kan godt forstå at du lurer på hvorfor vi har skrevet dette på våre sider og da det er bra at du spør oss om dette!

Når man skal lage en oversiktlig opplysningsside, kan det være lurt å ikke ta med absolutt alle små detaljer som jussen åpner for i teorien. Dette er nok årsaken til at vi har laget denne artikkelen slik den er laget. Hvis vi skulle tatt med alle små detaljer som teorien åpner for, hadde nok artikkelen blitt uoversiktlig. Dette er også grunnen til at vi åpner for at motta spørsmål som vi kan svare på. På denne måten kan vi presisere innholdet og skreddersy det til det enkelte spørsmålet.

I den nye politiregisterloven som trådte i kraft 01.07.2014, fremgår det at forenklete forelegg ikke skal registreres i den uttømmende politiattesten. Dette gjelder alle forenklede forelegg. Du kan lese om dette i lovens § 41.

Det som er viktig å huske på, er at forenklede forelegg brukes ikke så veldig ofte. Forenklede forlegg er en avgjørelsesmåte som er forbeholdt små lovovertredelser, og særlig trafikkforseelser.

Forenklede forelegg kan også brukes for overtredelse av alkoholkvoten som du snakker om. Det som da blir avgjørende for om en reaksjon på en overtredelse av alkoholkvoten kommer i uttømmende politiattest eller ikke, er om det blir utstedt et forenklet eller et vanlig forelegg for overtredelsen.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd