Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jobbe frivillig i fattige land?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, vi er to jenter på 14 som gjerne vil bli medlem i en organisasjon som besøker f.eks fattige land. Vi vil gjerne reise og oppleve. Vi vil erfare hvordan det er å leve under vanskelige tilstander. Som også kan være sult og ingen skolegang. Har dere noen forslag eller tips til hvordan vi kan reise nå. Hilsen to desperate jenter :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at dere har lyst til å engasjere dere i frivillig arbeid. Det er mange mennesker i verden som trenger hjelp og trenger sånn som dere som ønsker å forstå hvordan de har det, og ønsker å hjelpe. For mye frivillig arbeid i utlandet så må du som oftest være 18 år. For dere som er yngre så kan dere sjekke ut om det er noen ungdomsorganisasjoner i Norge som arrangerer leirer eller utveksling i utlandet.

Jeg tror også det er noen videregående skoler som har utveksling, der ville jeg har pratet med sosial læreren på din ungdomsskole eller personen som skal gi deg veiledning om ditt valg av videregående skole.

Ung.no har samlet mye informasjon om frivillige organisasjoner som dere kan engasjere dere i, og hvilke organisasjoner som arrangerer noe i utlandet. Kanskje dere først kunne finne noe frivillig arbeid i Norge først? På Norges Frivillighetssentral kan dere finne ut hva dere kan engasjere dere i som er i deres nærmiljø.  


Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter