Hopp til hovedinnholdet

Omgir meg med ungdom som tenker fest, sex og alkohol

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg omgir meg med helt syke ungdommer!! Noen som er 13-14 år er på fest å drikker seg dritings. 13 åringer som har sex ofte 15 åringer som kjøret bil osv osv. MASSE galskap hva er det som feiler verden fest,sex og alkohol er jo det eneste som betyr noe. jeg blir uendelig provosert av alt dette. for imens jeg kjeder meg hjemme å ikke får lov til noe som helst er andre ute på på natta på fest. Og lignende hele tiden det tærer voldsomt på meg hva skal jeg gjøre? Rett før jeg knekker psykisk:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du blir frustrert når det er slik.  Du ser at mange unge fester mye og gjør ulovlige ting.  Du føler også at kontrasten blir stor til det livet du har.  -Ofte så er det jo slik at man føler man går glipp av mer enn det man egentlig gjør når man ikke er med.  -Og du ser jo selv at det du går glipp av, faktisk ikke er så bra ting.  

Kanskje har du også noen venner som er som deg og som du kan være med og ha det hyggelig sammen med på en måte som dere syns er bedre enn det du beskriver at andre ungdom driver med.  Det er jo mulig å ha det morsomt på andre måter, og det blir jo mye mindre fare for å gjøre ting som ikke er greit og som man angrer på. 

Ta gjerne en prat med noen om det du tenker på.  -Kanskje en venn, en i familien eller en voksen på skolen. 

Husk at det du beskriver som de ungdommene rundt deg gjør, ikke er det mest vanlige blant ungdom!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer

Pass ekstra godt på vennene dine på fest!

Kjernekar (kripos.no)

Visste du at 40 % av alle anmeldte voldtekter skjer i forbindelse med inntak av alkohol? Pass på venner og kjente på fest og si ifra når noen mister kontrollen.

Du kan være den som gjør en forskjell.

Les mer

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur