Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om å starte organisasjon og bedrift.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

He! Jeg er fra Kongo, æ og en god kompisen av min har starte opp en organisasjonen som tilby tjeneste til Afrikanere i Norge. Organisasjon vårt heter Unge Pan-Afrikanere, vi tilby dem økonomiske støtte for eks hvis de vil starte opp bedrift i Norge eller Afrika skal vi støtte dem med en sum og hvis de sliten økonomiske i en perioden skal vi støtte dem med 3 000 krone. Men medlemskap i Unge Pan-Afrikanere koster 150 hver måned, det koster å bli medlemmer hver måned fordi vi må kapital for bedriften. Vi er unge og vil også tjeneste lite på det samtidig som vi støtter dem, vi har 11 medlemmer så langt. Æ har prøvet å registrer Unge Pan-Afrikanere på folkeregister, men jeg lurer på om de skal registrer oss som en bedrift eller en veldedige organvisjoner og vi kommer ikke til å tjeneste så syke hver måned. Og jeg lurer på om vi skal betale skatte og hvis vi skal det kor mye, vi tenker på budsjett vårt, det er utrolig viktig. Vi tilby tjeneste på en måte vi kommer til å ha noen igjen for oss

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at dere ønsker å starte en organisasjon!

Først må dere tenke litt igjennom ideen deres. Er ideen gjennomførbar og er det behov for tiltaket deres? Hva er motivasjonen for tilltaket? Er det andre tiltak som er mer treffende for målgruppen?

Hvis ønsket er å starte en organisasjon for unge Pan-Afrikanere kan dere vurdere å starte en frivillig medlemsorganisasjon. Da kan det hende at dere kan søke penger fra kommunen, frifondEnhet for mangfold og integrering (EMI) og andre steder. På Ungorg.no kan dere finne mye informasjon om hvordan dere kan starte en organisasjon. Dere kan også lese artiklene under svaret. Dere må for eksempel lage vedtekter og avholde årsmøte. UngOrg kan også hjelpe dere med mye.

Du skriver at medlemsavgiften er 150 kroner i måneden. Dette er veldig høyt til å være en medlemsorganisasjon. Ofte ligger medlemskontigenter på 50 til 200 i året. Tenk over om det er andre steder dere kan hente inn midler.

Dere skriver at dere ønsker å starte en organisasjon, men prosjektet du beskriver minner om en bedrift. Du skriver at dere ønsker å tjene litt penger på organisajonen. I utgangspunktet bør ikke medlemsbaserte organisasjoner være profittbaserte. Da bør dere nok heller starte en bedrift. På altinn.no finner dere det dere trenger av informasjon for å starte en bedrift. I artikkelen under svaret finner dere også mye nyttig informasjon. Skatteetaten avholder dessuten gratis kurs i å starte bedrift. De kan også svare på spørsmålene deres om skatt.

Håper svaret var til hjelp!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du starte din egen bedrift?

God idé (colourbox.com)

Med de rette personlige egenskapene, den gode ideen og de riktige rådgiverne og ressursene kan også du lykkes.

Les mer

Hvordan starte en organisasjon

Gruppe med ungdommer (colourbox.com)

Det finnes mange organisasjoner som jobber for ulike saker og formål. Finner du ikke noen som kjemper for akkurat det DU brenner for, kan det være aktuelt å starte en ny organisasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter