Hopp til hovedinnholdet

Gutt (15) skal være med i en danseforestilling snart, men jentegjengen i klassen har bestemt at alle gutta skal ha på seg hvite tights og røde trøyer. Han er ikke så glad i å opptre og med det kostymet blir det ikke bedre. Hva skal han gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei ung.no Vi har et prosjekt i kunst og håndverk som er at vi skal sette opp en danseforestilling for skolen og foreldre på kvelden en gang i april. Jentegjengen i klassen tok ledelsen med en gang å har bestemt av kostymet til oss guttene skal være en hvit tights og en rød singlet. Skolen var enig og kostymene ble bestilt. Jeg har aldri vært noe glad i å opptre, og kostymene gjorde det ikke bedre. Jentene sa at her skulle våre rumpeballer og utstyr komme godt fram Jeg vurderer å skulke skolen den kvelden. Jeg vil ikke at noen og hvertfall ikke foreldrene mine og søsknene mine skal se meg i de klærne. Hva skal jeg gjøre?? Hilsen en sinnsykt redd 10.klassing :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no.

Du forteller at du skal være med i en danseforestilling for skolen og foreldre nå i april, men siden du ikke er spesielt glad i å opptre og i tillegg må ha på deg et kostyme du ikke er komfortabel i, ønsker du å slippe.

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Å måtte ha på et kostyme som du selv ikke har vært med på å bestemme og som i tillegg er ment for å vise frem ditt "utstyr" skjønner jeg føles urettferdig og uriktig, og at du derfor ikke vil vise deg frem for familien.

Det første jeg tenker på er om dere gutta fikk være med på å bestemme antrekket eller om det kun var jentene som avgjorde dette. Da burde i så fall en voksen som har ansvaret for å bestille inn dette kostymet hørt med dere først. Jeg vil tro at hvis dere guttene samlet snakker med en voksen som har ansvar for forestillingen, og forklarer på en saklig måte hvorfor dere ikke ønsker å bruke kostymet, at den voksne vil høre på dere. Kanskje dere kan tenke ut en alternativ måte å bruke kostymet på, som ikke gjør at dere viser frem kroppene på en måte dere ikke ønsker. Her er det bare å bruke fantasien!

Har du fortalt dette til foreldrene dine? Foreldre forstår ofte mer enn man tror og kan være til veldig god hjelp.
En annen person du kan snakke med er helsesøster på skolen din.

Jeg tenker at det kan være uheldig å skulke skolen den dagen, siden forestillingen kanskje er avhengig av deg. Det beste er først å snakke med en voksen på skolen om det og se om dere kan gjøre en forandring av kostymet.

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttig å lese for deg.

Lykke til!

 

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Hva er likestilling?

Vekt med "Hva er likestilling?"

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter for kvinner og menn. I dag har begrepet fått en utvidet betydning.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag