Hopp til hovedinnholdet

Hvordan vil du/dere fordele skyld i dette tilfellet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble kjørt til skolen av Bestefar en dag. Alt gikk helt greit, men etter en stund ser en av klassekameratene mine at bestefar er blitt stoppet for å ha kjørt inn en plass der det var skiltet at det ikke var lov å kjøre! Det var en stresset dag og jeg kom nesten for sent på skolen. Jeg har sagt ting som "Ikke kjør et sekund under fartsgrensen!", "kjør inn der(der det ikke var lov)". I ettertid har han sagt "Du forvirrer meg!" Altså han fikk en bot på 4000 kroner for ulovlig innkjøring! hvordan vil du/dere fordele skyld i dette tilfellet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Rent juridisk så er det sjåføren og bare sjåføren som er ansvarlig for hvordan og hvor han/hun kjører. Så du har ikke noe ansvar for boten.  Men det er tydelig at du føler på dette. Da er det jo viktig at du tar en prat med bestefar og sier hvordan du føler det. Kanskje kan du tilby deg å gjøre han tjenester - slik han hjalp deg da han kjørte deg til skolen?  

Det viktigste er nok å snakke åpent om dette sånn at denne uheldige episoden ikke blir liggende å gnage mellom dere.

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd