Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om rettigheter ved kjøp av jakke

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har spørsmål angående mine rettigheter som forbruker. Jeg kjøpte en jakke for presist 1 år siden for 1500kr. En merke jakke altså. Kun etter 3 mnd jeg kjøpte jakken og frem til nå, har det kommet ut hvite greier (vet ikke helt hva de kalles) ut av jakken. Bomull eller hva det er. Jeg må hele tiden klippe det med saks. Men det er slitsomt og irriterende. En jakke som er så dyr skal vel tåle mer enn det. Jeg gikk til butikken der jeg kjøpte for å spørre om de kunne se på jakken og finne ut hvorfor den er sånn. De sa at jeg måtte bare klare meg sånn, at det kommer slikt på alle klær fordi du kommer borti ett eller annet. Kan det stemme? Skjer ikke sånt med alle klær. Har jeg krav på noe mer enn den forklaringen der? Har selvfølgelig kvitteringen og.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan høres ut som om du har kjøpt en dunjakke som lekker dun.

Mange dunjakker lekker litt dun i starten, spesielt i sømmene, men dette bør gi seg etter litt bruk. Det skal i utgangspunktet ikke komme dun rett ut gjennom stoffet, men dette kan skje fra tid til annen. Hvis en fjær stikker seg ut, kan du prøve å trekke den inn fra den andre siden.

Dersom det er et stadig tilbakevendende fenomen at jakka lekker dun og fjær, bør du vurdere å klage på produktet. Etter loven skal jakken ha "vanlig god kvalitet".

Les mer om rettigheter på forbrukerrådet.no.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker