Hopp til hovedinnholdet

Har fått utgåtte regninger og inkassoer osv addressert til mitt navn v/ foresatte. Er det slik at jeg er nødt til å betale disse regningene

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Heisann! Min far satte meg på reguleringstannlege når jeg begynte på videregående, og var 16/17. Nå har jeg blitt 19, og har fått utgåtte regninger og inkassoer osv addressert til mitt navn v/ foresatte. Er det slik at jeg er nødt til å betale disse regningene, siden de ble sendt ut etter jeg ble 18, selv om min far satte meg på regulering før jeg var 18? Jeg fikk aldri vite noe om disse reglene, isåfall. Gjerne svar med kilder så jeg har noe å vise til! :) Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så vidt jeg vet er det vanlig at man inngår en behandlingsavtale med reguleringstannlegen når behandlingen påbegynner. Denne avtalen var det faren din som inngikk, og utgangspunktet er derfor at det er han som er ansvarlig for regningene. Men det kan selvfølgelig tenkes at faren din har tenkt at du skulle betale den delen av regningene som har forfalt/forfaller nå etter at du har blitt myndig. I så fall burde han ha avklart dette med deg før du startet behandlingen hos reguleringstannlegen.

Hvis det er slik at faren din ikke har inngått noen behandlingsavtale med reguleringstannlegen, men at behandlingen skal faktureres etter hver time så kan det tenkes at du er ansvarlig for regningene. Som du vet hadde foreldrene dine et ansvar for å forsørge deg frem til du fylte 18 år, men nå som du er over 18 har du i utgangspunktet ansvar for å forsørge deg selv.

Du bør ta en prat med faren din slik at dere kan få avklart hva avtalen faren din inngikk med reguleringstannlegen går ut på, hva avtalen dere imellom egentlig er, og hvem som skal betale disse regningene.

Det er ikke noe bra å la regninger gå til inkasso! Så dette er noe du må ordne opp i snarest.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ubetalte regninger? Unngå inkasso!

Jente er sjokkert når hun ser på laptopen sin (colourbox.com)

Har regningen gått til inkasso? Hva betyr det, og hvorfor bør du unngå det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett