Hopp til hovedinnholdet

Hun tror klassen hater henne, hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! I klassen vår har vi en somalisk jente. Hun henger alltid bare sammen med en annen somalsk jente, og de holder seg alltid for seg selv.For ca.ett halvt år siden drev de med idiotiske revestreker, løp ut og inn av klasserommet og smalt med dører mens vi hadde time (de har spesialtime), og irriterte spesielt én av guttene i klassen vår.Og siden den gangen tror nok de fleste i klassen vår at de er rare, siden de aldri gjør noe for å rette opp i dette intrykket.Det var også en gang hvor den andre somaliske jenta beskyldte noen i klassen vår for å ha mobbet henne uten en grunn,men det kan ha vært en misforståelse, siden hun ikke kunne noe norsk nesten,da.Jeg prøver å snakke med dem og være hyggelig, og vi spiller ofte fotball sammen i friminuttene. Men den ene somaliske jenta (jeg vet ikke hva den andre tror for hun kan så lite norsk) er overbevist om at alle i klassen hater henne fordi hun går med hiijab og er brun,men det gjør de ikke! Og hun nekter å snakke med noen av dem,pga av de

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er flott at du er så hyggelig mot de og prøver å inkludere dem. Det er ikke din feil at de er redde for å ikke å bli likt - og dermed kanskje misforstår situasjonen. Du kan jo eventuelt forsøke å få klassen til å gjøre som deg. Gjør deres beste for å inkludere dem:) Alt er jo ikke ditt ansvar. I tillegg så må jo disse jentene gjøre en innsats for å bli kjent med de andre i klassen også:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

5 på gata: Vennskap

5 på gata om vennskap

Ung.no har spurt fem ungdommer om hva som kjennetegner en god venn, hvilke råd de har til hvordan man kan bli kjent med nye mennesker, og hvordan de løser vennekrangler.

Av Jacob, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme