Hopp til hovedinnholdet

Har dere forslag til miljø- eller dyrerettighetsorganisasjoner jeg kan melde meg inn i?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Til høsten planlegger jeg å søke om uwc utveksling, men som jeg har forstått så er det mange søkere som får avslag og det er ofte samfunnsengasjerte og aktive ungdommer som kommer inn. Synes det er vanskelig å finne organisasjoner jeg kan melde meg inn i, så lurte på om dere hadde noen forslag for ungdom? Er spesielt interessert i miljøvern og veldig mye dyrerettigheter. På forhånd, takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil på UWC-utveksling!

Det finnes mange bra organisasjoner for unge hvor du kan melde deg inn eller være med aktivt. De fleste ungdomsorganisasjoner har sommerleir, så hvis du ikke har så mange planer i ferien er dette en super start!

Her er noen forslag til organisasjoner du kan sjekke ut:

Natur og Ungdom (NU) er en miljøvernorganisasjon for ungdom til og med 25 år. De er over 7000 medlemmer fordelt på over 70 lokallag over hele landet. Mest sannsynlig finnes det et lokallag der du bor, eller i nærheten. NU jobber med miljøproblemer både lokalt, nasjonalt og globalt.

Spire er en miljø- og utviklingsorganisasjon som jobber for en rettferdig og bærekraftig verden. Dette er ungdomsorganisasjonen til Utviklingsfondet.

Changemaker jobber med utviklingspolitikk og er ungdomsorganisasjonen til Kirkens Nødhjelp. De har ca 1500 medlemmer og 20 lokalgrupper i hele Norge. 

Ungdomspartiene har også politikk på miljø og dyrerettigheter. Du kan undersøke hvilke ungdomspartier du er enig med og som jobber for det du bryr deg om. De største ungdomspartiene er Rød Ungdom (RU), Sosialistisk Ungdom (SU), AUF, Grønn Ungdom, Senterungdommen, Unge Venstre, Kristelig Folkepartis Ungdom (KRFU), Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom (FPU)

 

NOAH er en dyrevernsorganisasjon som jobber mot all utnytting av dyr. De har ikke en egen ungdomsorganisasjon, men mange unge er engasjerte her likevel.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter