Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe som frivillig?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg ble akkurat student ved UiT, og har tenkt mye om det å jobbe som frivillig (hvis jeg får tid utover høsten). Jeg har lest litt om frivillig arbeid hos Amnesty, Røde Kors og Kreftforeningen. Tror dere i Ung.no at de er interessert i å ha en nittenåring som frivillig? Har dere noen andre forslag til organisasjoner eller lignende, spesielt med hensyn til at jeg bor i Tromsø? Det er kanskje et litt bredt spørsmål, men jeg setter stor pris på alle tips og gode råd. Jeg har også en fremtidig plan, eller ønske, om å ta masterstudiet mitt i enten Storbritannia eller USA, og da har jeg lest at det å ha erfart frivillig arbeid hjelper. Naturligvis vil jeg helst jobbe som frivillig for å hjelpe andre -- og meg selv ved å vokse som et menneske. Med vennlig hilsen!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så fint at du ønsker å jobbe som frivillig. Å jobbe som frivillig gjør at du får bidratt til samfunnet, samtidig som du får enda mer tilbake.

 

Dersom du er interessert i å jobbe for Amnesty, Røde Kors eller Kreftforeningen, er det enkleste å ta direkte kontakt med organisasjonene. De vet hva de trenger frivillige til og hvor, og om det eventuelt er et alderskrav. Et annet tips er å undersøke hva som finnes på universitetet – mange organisasjoner har egne studentgrupper. På den måten kan du både engasjere deg som frivillig og skape et studentnettverk på tvers av studieretning.
 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter