Hopp til hovedinnholdet

Salg av Pokemon Go bruker

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 14 år. Jeg spiller pokemon go og la ut en annonse for å selge min pokemon go bruker. (...)Screenshot av inlegget. Nå var den en fyr som synes det var rart at jeg hadde kommet i lvl 28 på 9 dager. Jeg sa til han at jeg hadde brukt en bot til å få brukeren høyt opp i level. Han begynte å anklage meg får svindel fordi jeg ikke hadde opplyst om at den "botta" men det er vel ikke det. Jeg har brukt en bot som gjør at det er 99,99% at den blir banna og hvis dette skjer for de pengene tilbake. Jeg har ikke opplyst om at den er legit eller ekte. Han gir et eksempel om at hvis han solgte en bil med skjulte feil og ikke opplyste om det er det svindel og det er jeg enig med. Men mitt salg vil ikke gå utover kjøperen. Han sier det er svindel fordi jeg lurer noen til at det er ekte. Det har jeg absolutt ikke. Har ikke sagt en eneste ting om at brukeren er ekte. Jeg var helt ærlig da han bekyldte meg for å ikke spille legit.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Som selger har du plikt på deg til å opplyse om alle vesentlige forhold ved tingen du selger. Har du ikke opplyst om en slik vesentlig detalj som denne boten som nesten garantert vil sørge for at brukeren blir stengt ute, så har du brutt opplysningsplikten. Mangel vil foreligge og kjøperen vil ha rett til å kreve kjøpet hevet og pengene tilbake.

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan klage på varer eller tjenester?

Gutt sinna med mbilen i hånda (colourbox.com)

Har du noen gang kjøpt en vare eller tjeneste som det var noe feil med? Eller kanskje varen ikke kom i det hele tatt? Da har du heldigvis flere steder du kan henvende deg. Hvilken vare eller tjeneste du har kjøpt, avgjør hvor du kan henvende deg.

Aller først er det viktig at du sier ifra til den det gjelder.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker