Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått bot for ordensforstyrrelse. Men jeg er emosjonelltustabil av psykolog, kan dette forsvare meg på noen måter?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei i helgen var jeg i byen, men hadde med meg en plastkopp med alkohol. Dette såg en vakt på ett utested , så han kom gåanede bort til meg tok tak i armen min og røsket koppen ifra meg. (Jeg er adpotert og har vært på barnehjem der vi ble buttet med tau i armene da jeg var mindre) jeg reagerte ved å sparke han i det han tok fra meg koppen. Men dette så en politiaspirant. Hun var veldig pågåanede og irritabel da hun snakket til meg å ba meg oppgi personinformasjon, jeg spurte henne va hun skulle med dette og hun svarte meg ikke. Så jeg nektet , da ble hun sint og hentet en annen politimann. Jeg snakket med han og vi ble enige om at jeg var uønsket i sentrum. Jeg gikk så 100m bort og snakket i telefon før jeg skulle dra hjem, men da di merket at jeg fortsatt var i byen , kom de og pakket meg i politibilen og sendte meg hjem. Nå har jeg blitt anmeldt for ordensforstyrrelse Fikk 9000kr i bot. Men jeg er emosjonelltustabil av psykolog, kan dette forsvare meg på noen måter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror nok ikke det at du er emosjonelt ustabil vil hjelpe deg i denne saken,  men du kan prøve å klage på boten. Det er tre ukers klagefrist på dette. Det skal stå på boten hvordan og til hvem du klager.

Du bør huske på til neste gang at du hverken skal drikke medbrakt alkhol på utesteder på offentlig plass, eller sparke/slå etter noen andre. Det kan gi deg langt større konsekvenser enn en bot på 9.000 kr. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett