Hopp til hovedinnholdet

Føler meg diskriminert på arbeidsmarkedet

Jente 18 år
 

Spørsmål

jeg lurer på hvorfor jeg ikke får jobb? Jeg er utenlandsk men er født og oppvokst i Norge. Og ønsker å "integrere" meg i det norske samfunn. Og har problemer iogmed at jeg har utenlansk navn! Men jeg føler jeg ikke får sjansen til det. Arbeidsgiverne velger heller etniske norske fram for meg. Selv om jeg er like norsk som alle andre. Født og bodd i Norge hele livet mitt. Jeg er ferdig med VGs men må jobbe for å kunne fortsette med utdannelsen. Jeg har komt inn i høyskolen men ikke i min by.defor trenger jeg jobb til å flytte. hva skal jeg gjøre? Jeg gikk til nav og de mener jeg skal bare sitte der til jeg får "napp". Var der 3mnd uten hell. Spurte til og med om praksis sånn i tilfelle jeg kommer meg nærmere en lønnsgivende jobb. Men de sa altså at de ikke hadde NOEN ledige praksis plasser. Hva skal jeg gjøre nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Har du sjekket våre ungdomssider på nav.no?  Her har vi mange gode råd og tips til deg som er ung og leter etter jobb. 

Bruker du sosiale medier?  NAV er også på Facebook og SnapChat.  Her kan du sende meldinger og få tilbakemelding fra dyktige veiledere.  Du kan også lese på veggen på Facebook om aktuelle saker og se hva andre i din situasjon lurer på.

Føler du at du blir diskriminert pga etnisitet er det lover og regler på dette.  Har lagt ved noen lenker på dette nederst i svaret her.

Ønsker deg lykke til videre og ikke gi opp :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Diskriminering i arbeidslivet

Diskriminering på jobben (colourbox.com)

Det er flere lover som skal beskytte mot diskriminering i arbeidslivet – Likevel opplever mange usaklig forskjellsbehandling.

Les mer

Diskrimineringslovene

Det er forbudt å diskriminere på bakgrunn av etnisitet, religion, kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering og kjønnsuttrykk på alle samfunnsområder. Meld inn saken din til LDO om du har blitt diskriminert.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb