Hopp til hovedinnholdet

Bestått jegerprøven, under 18 år, kjøpe hagle, låne våpen av andre uten tilsyn uten tillatelse fra politiet til å eie våpen. Våpenkort

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 16 år. Jeg har tatt jegerprøven, og har tenkt å kjøpe meg hagle. Kan jeg som 16 åring eie en hagle? Hvordan er det med våpenkort. Får man det før eller etter kjøpet av hagla? Men vis man må være 18 år for å eie en hagle. Kan jeg da låne hagle av en som eier en hagle, uten tilsyn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For at du skal kunne eie en hagle og ammunisjon, må du etter våpenloven § 7, være 18 år. Du må også ha tillatelse fra politiet før du kjøper våpenet. Selv om hovedregelen er at du må være 18 år, kan politiet gi tillatelse i spesielle tilfeller hvis du er over 16 år og våpenet kan oppbevares av verge eller annen person som fyller kravene til tillatelsen. 

Du kan ikke låne et våpen av en som eier en hagle uten tilsyn, når du ikke er gammel nok til å eie et våpen og ikke har fått tillatelse fra politiet. Hvis du har fått tillatelse fra politiet, vil du imidlertid kunne ha muligheten til å bruke våpenet til å dra på jakt alene, dersom dette fremgår av tillatelsen som gis.

Politiet utsteder våpenkort når tillatelse til å eie våpen er gitt og våpen er kjøpt. Du kan lese mer om dette i våpenlovens § 8.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett