Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg komme i kontakt med en misjonsorganisasjon, og hvordan kan jeg hjelpe flyktningene ved Lesvos?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke om dette var det rette emnet til å spørre spøremåle mitt på me: Jeg har lyst til å misjonere. Jeg lurte på om dere vet hvordan jeg kan komme i kontakt med folk som planlegger det... Seg har sett på en netsiden LDS men det ser ut som om det er for folk i USA eller noe. vet dere om noe? Jeg mener selvfølgelig ikke enda. Men kankje når jer blir 19 år. ........... Jeg har også lys til å å reise ut til Lesvos for å hjelpe flyktningene som kommer i land der.. Vet dere noe om hvordan jeg kan komme i kontakt med noen av de som reiser ut til f.eks da Lesvos?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, så spennende at du har lyst til å misjonere!

På Utdanning.no kan du lese mer om yrket misjonær og finne en liste over ulike utdanningstilbud.

Det finnes flere norske organisasjoner som misjonerer. Du kan lese litt om disse og se om noe passer for deg. Eksempler er Misjonsalliansen, Normisjon, Misjon uten grenser, Misjonsforbundet, Norsk Luthersk Misjonssamband, Det Norske Misjonsselskap og Compassion. Jeg kjenner ikke til noen av disse organisasjonene selv, så det er lurt å gjøre grundige undersøkelser.

Det er flere folkehøgskoler som har linjer knyttet til bistand og solidaritet. Kanskje dette kan være noe for deg? Eksempler er Bistand/action ved Grenland Fhs, Volontør ved Fredtun Fhs, Disippelliv ved Sandvik fhs, Global Village Connect ved Solborg Fhs. Alle skolene finner du på folkehøgskole.no.

 

Du spør også om hvordan du kan hjelpe flyktningene ved Lesvos. Refugees Welcome Norway har laget en oversikt over initiativ for å hjelpe flyktninger i utlandet. De har også en oversikt over hvordan du kan bidra i Norge.

Det er mange organisasjoner som jobber med flyktningsituasjonen, og hvor du kan bidra med engasjementet ditt her i Norge. Du kan kontakte en eller flere av disse og spørre hva du kan bidra med. De vet også hvilke andre organisasjoner eller tiltak som kan trenge ditt engasjement. For eksempel kan du kontakte Norsk Folkehjelp, Flyktningehjelpen, Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp eller Amnesty. Alle disse - og flere andre organisasjoner og privatpersoner - drifter ulike tiltak for å hjelpe flyktningene. Eksempelvis har Røde Kors et tiltak som heter flyktningguide. Det er også privatpersoner som organiserer innsamling av mat, klær, utstyr og hygieneartikler til flyktningene som kommer til Norge.

Noe annet du kan bidra med, og som er veldig viktig, er å vise omtanke med og solidaritet for flyktningene. Det er mange som ikke vet nok om situasjonen eller som har fordommer. Ved å dele kunnskap og informasjon, fortelle om det som skjer og diskutere med folk du kjenner gjør du også et viktig arbeid.

Fremover vil mange flyktninger komme til Norge. Da er det også viktig at de blir møtt av nordmenn som forstår deres situasjon, som møter dem med omtanke og respekt.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å jobbe frivillig?

EVS og ungdommer

For mange strander drømmen om å gjøre en frivillig innsats på deltakeravgifter og kostbare flybilletter. Europeisk volontørtjeneste gir unge mellom 18 og 30 år muligheten til å bo og jobbe i et annet land i 2-12 måneder, helt gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring