Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre om telefonen ikke virker som den skal?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er snart 13, men 14 i april. Jeg ønsker meg ny mobil. Den mobilen jeg har nå er helt kørka. Jeg holder på me den i 10 min og den blir glovarm. Den mister strøm sykt raskt. Jeg har 100% da jeg drar til skolen. Sitter litt på den i friminuttene og når jeg kommer hjem har den rundt 20. Utrolig irriterende. Den hopper ut av alt mulig og er sykt komplisert, jeg skjønner ingenting. Plutselig blir lommelykta borte, så blir 4Gen borte selv om jeg har fått ny data. Så kommer det opp randomme ting på den hele tiden. Jeg ønsker meg IPhone 6s. Men den er så utrolig dyr!! Fant den ti 5.990!! Har rundt 3000 nå... Den gamle mobilen her jeg bare hatt i 1 år nå...det er vel for kort tid å bytte nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er leit at ikke telefonen er slik du ønsker den skal være. Det kan høres ut som om telefonen din ikke er helt som den skal, særlig fordi den er så ny. En mobiltelefon bør vare i tre og et halvt til fire år. Sjekk på nettet om hvor strømsikker den er, eller spør butikken. Bruker den mer strøm enn vanlig kan det være en feil. Du kan lese mer om hvordan du kan klage på forbrukerrådet.no


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er en garanti?

Varevogner (colourbox.com)

En garantiavtale er en avtale mellom butikken og deg, og den kan inneholde forskjellige ting. Men en god garantiavtale burde gi deg bedre rettigheter enn hva du har etter loven.

Les mer

Dine mobiltelefonrettigheter

Mobiltelefon og rettigheter

Hva gjør du om mobiltelefonen din slutter å virke, plutselig skrur seg av eller sletter kontaktene dine? Her er dine mobiltelefonrettigheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker