Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til økonomisk sosialstøtte fra NAV hvis jeg ikke er folkeregistret i Norge?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hvilken rettigheter har man i norge hvis en ikke klarer å folkeregistreret seg i norge, jeg er norsk og flyttet fra utlandet men klarer ikke og folkeregistreret meg siden skatteetaten krever arbeidskontrakt. Jeg er i norge men har utenlandsk adresse. Fikk høre at jeg har ingen rettigheter i nav systemet siden jeg er ikke medlem av folketrygden. Har jeg krav på sosialhjelp i en slik situasjon ? Jeg sier det igjen..har utenlandsk adresse selv om jeg bor i norge.har ikke rettigheter til fastlege eller noe annet fra nav, men spørsmålet mitt er om man har rettigheter til sosialhjelp selv om man ikke medlem av folketrygden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei og takk for at du skriver til oss!

UDI (Utlendingsdirektoratet) har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker. Ung.no har dessverre ikke mulighet til å svare deg på spørsmålet ditt, så ta kontakt med UDI.

Du kan lese mer på www.udi.no De har også en informasjonsstjeneste på telefon: 23 35 15 00.

For å kunne motta økonomisk sosialhjelp fra NAV må en oppholde seg lovlig i Norge og ha fast bopel i Norge.  Oppfordrer deg likevel å ta kontakt med ditt lokale NAV-kontor for vurdering om du kan ha krav på dette.

Hilsen redaksjonen og NAV, ung

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål

UDI-skil (Foto:Udi)

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring