Hopp til hovedinnholdet

Håndballtreneren min har vært litt vel pågående over lang tid, og her om dagen følte jeg at det var akkurat på grensen over hva jeg synest er greit og ikke. Da vi hadde pause la jeg meg ned på golvet, og han la foten sin på låret mitt. Da jeg ba om at han skulle fjerne den, satte han seg ned og begynte å kile meg. Var nesten ingen som fikk det med seg. Dette er en person som jeg kjenner litt, og som jeg alltid har oppfattet som en fantastisk mann. Hva bør jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Håndballtreneren min har vært litt vel pågående over lang tid, og her om dagen følte jeg at det var akkurat på grensen over hva jeg synest er greit og ikke. Da vi hadde pause la jeg meg ned på golvet, og han la foten sin på låret mitt. Da jeg ba om at han skulle fjerne den, satte han seg ned og begynte å kile meg. Var nesten ingen som fikk det med seg. (tror kanskje det var en) Dette er en person som jeg kjenner litt, og som jeg alltid har oppfattet som en fantastisk mann. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er du som bestemmer hvor dine grenser går. Når du opplever at kontakten du får fra din trener blir ubehagelig og grenser til noe som blir for intimt, er det viktig at du sier i fra. Det hjelper ikke å "tulle det bort" med kiling. Det i seg selv kan oppleves som en krenkelse og mangel på resept for deg, og være like ekkelt og problematisk.
Det eneste du kan gjøre, og som du også må gjøre, er å si klart og tydelig i fra. Dere kjenner hverandre litt, og det gjør det ekstra viktig å kunne si i fra for å unngå slike misforståelse og ubehag.
Her får du noen gode råd som kan hjelpe deg.

Dersom du opplever at dette blir ubehagelig over tid, og din trener ikke respekterer dette, bør du ta det opp med voksne du stoler på. Jeg går ut i fra at klubben har trenge retningslinjer for hvordan man forholdeg seg som trener overfor idretssutøverne.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering