Hopp til hovedinnholdet
Jente 14 år
 

Spørsmål
Hvorfor er folk rasister?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er nok mange mulige svar på spørsmålet ditt, men generelt tror jeg det bygger på frykt for mennesker som er annerledes/har andre vaner/annet utseende/en annen kultur og mangel på kunnskap om disse. Under kan du se hvordan SOS Rasisme forklarer fenomenet. Du finner mer informasjon på hjemmesidene deres.

Hva får folk til å bli rasister?
Det er nok flere ting, og det finnes også mange meninger om det. Noen såkalte forskere mener at folk blir rasister fordi de har blitt behandlet dårlig av "innvandrere" eller antirasister og at samfunnet har sviktet dem. Dette er selvsagt en helt urimelig påstand. Mennesker begynner ikke på eget initiativ å hate hele grupper av mennesker fordi de har blitt behandlet dårlig av representanter for disse gruppene.
Det er nok helt sikkert slik at blant rasistene og spesielt nazistene finnes mistilpassede personer som er med for voldens skyld, men dette er ikke hele sannheten. Folk blir rasister fordi de blir utsatt for rasistisk propaganda. De finner en syndebukk det er tradisjoner for å legge skylden over på. Det vil nok alltid være personer som "faller utenfor", men det er langt ifra naturlig at disse skal bli rasister eller nazister
.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme


Quiz: Hva vet du om ekteskap?

Er arrangert ekteskap forbudt ved lov i Norge?